SELECT ISSUE

Revista Romana de PEDIATRIE | Volumul LX, Nr. 2, An 2011
ISSN 1454-0398  |  e-ISSN 2069-6175
ISSN-L 1454-0398
DOI: 10.37897/RJP

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJP has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

ERADICAREA INFECTIEI CU HELICOBACTER PYLORI LA COPIL: ACTUALITATI SI PERSPECTIVE

, , , , and

REZUMAT

Strategiile utilizate în tratamentul infecţiei cu Helicobacter pylori la copii derivă în mare parte din schemele de tratament stabilite de consensuri clare la pacienţii adulţi. Tripla terapie ce asociază inhibitori de pompă protonică (IPP), claritromicina şi amoxicilina este utilizată pe scară largă în întreaga lume; alături de aceasta s-au impus şi alte asocieri bazate fie pe IPP, fie pe săruri de bismut. La ora actuală au fost introduse noi preparate în schemele antibacteriene, alături de esomeprazol, pantoprazol sau lansoprazol aflându-se azitromicina şi fluorochinolonele (la copiii mari). În acelasi timp au fost propuse terapii de linia a doua, rezervate cazurilor de recădere sau reinfecţie bacteriană, acestea fiind reprezentate de asocieri cvadruple bazate pe săruri de bismut sau de regimuri ce includ fluorochinolone; nu în ultimul rând, introducerea terapiei secvenţiale la copii reprezintă o alternativă promiţătoare. Pe plan profilactic, vaccinarea orală sau intramusculară, aceasta din urmă aflată în faze avansate de testare clinică, va putea contribui în viitor la scăderea incidenţei infecţiei cu H.pylori, a gastritei, ulcerului şi cancerului gastric.

Cuvinte cheie: H.pylori, scheme cvadruple, fluorochinolone, terapie secvenţială, vaccin

Full text | PDF

Leave a Reply