SELECT ISSUE

Revista Romana de PEDIATRIE | Volumul LXIV, Nr. 1, An 2015
ISSN 1454-0398  |  e-ISSN 2069-6175
ISSN-L 1454-0398
DOI: 10.37897/RJP

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

TULBURARILE DIN SPECTRUL SCHIZOFRENIEI CU DEBUT IN COPILARIE SI ADOLESCENTA – PROVOCAREA DIAGNOSTICA

, , , , and

REZUMAT

Schizofrenia cu debut precoce şi foarte precoce, mai specific, manifestă înainte de 18, respectiv 13 ani, constituie o entitate nosologică încă insuficient explorată, ce aduce cu sine o veritabilă provocare diagnostică dată de specificităţile vârstei timpurii la care apare. Totodată, schizofrenia cu debut în copilărie şi adolescenţă se întrepătrunde cu o serie de tulburări ale dezvoltării neurocognitive, având şi o importantă susceptibilitate genetică. Întregul context de apariţie a acesteia, dificultatea detectării simptomelor psihoproductive în copilăria mică, severitatea simptomelor şi cronicizarea, impun o conduită diagnostică riguroasă şi o abordare multidisciplinară în vederea realizării terapiei optime de lungă durată şi integrării socio-familiale a pacienţilor. Lucrarea de faţă îsi propune sintetizarea datelor din literatura de specialitate în vederea realizării unui precursor pentru cercetări viitoare ample, care să conducă la crearea unor ghiduri de abordare specifică a schizofreniei la copil şi adolescent.

Cuvinte cheie: schizofrenie cu debut precoce, schizofrenie cu debut foarte precoce, copil şi adolescent, dezvoltare neurocognitivă, susceptibilitate genetică

Full text | PDF

Leave a Reply