SELECT ISSUE

Revista Romana de PEDIATRIE | Volumul LXV, Nr. 4, An 2016
ISSN 1454-0398  |  e-ISSN 2069-6175
ISSN-L 1454-0398
DOI: 10.37897/RJP

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJP has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

EVALUAREA COPILULUI ALERGIC – UTILITATEA INVESTIGATIILOR PANEL

, , , , and

REZUMAT

Diagnosticul alergiilor pediatrice este în continuare o provocare complexă ţinând cot de incidenţa tot mai mare a acestei patologii. Obiectivele cercetării noastre au fost evaluarea utilităţii investigaţiilor panel în practica pediatrică. Am folosit copiii internaţi în Clinica de Pediatrie a Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova. Evaluarea a fost făcută prin comparaţie cu un lot martor fără istoric de boli atopice. Sensibilizarea la alergeni respiratori (mai ales praf de casă) a fost cel mai frecvent întâlnită şi s-a coroborat în special cu patologia astmatică. Alergenii alimentari au fost mai rar identificaţi şi fără o corelaţie semnificativă cu modificările clinice.

Cuvinte cheie: copil, atopie, panel alergologic

Full text | PDF

Leave a Reply