SELECT ISSUE

Revista Romana de PEDIATRIE | Volumul LXII, Nr. 1, An 2013
ISSN 1454-0398  |  e-ISSN 2069-6175
ISSN-L 1454-0398
DOI: 10.37897/RJP

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJP has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

CRIZELE EPILEPTICE LA COPIII CU SINDROM DOWN

, , , and

REZUMAT

Crizele epileptice reprezintă una dintre cele mai frecvente manifestări neurologice care fac parte din tabloul clinic al copiilor cu sindrom Down. Scopul acestui studiu a fost de a evalua aspectul şi evoluţia crizelor epileptice la bolnavii de vârstă pediatrică cu sindrom Down. Lotul de studiu a cuprins 23 de copii cu sindrom Down care au fost diagnosticaţi cu diferite tipuri de crize epileptice (11 cazuri cu spasme epileptice, 5 cazuri cu crize generalizate tonico-clonice, 7 cazuri cu crize focale complexe). Vârsta de debut a crizelor epileptice a fost cuprinsă între 1 lună de viaţă şi 8 ani. Protocolul de studiu a cuprins examen clinic general şi neurologic, evaluare psihologică, electroencefalogramă, explorări neuroimagistice şi hemato-biochimice. Examenele neuroradiologice au evidenţiat agenezie de corp calos (3 cazuri), atrofie cerebrală (6 cazuri), chist arahnoidian şi chist de plex coroid (1 caz), polimicrogirie (2 cazuri) şi a fost normal în 11 cazuri. Răspunsul la medicaţia antiepileptică a fost diferit, corelându-se cu semiologia crizelor. Prognosticul crizelor epileptice în sindrom Down este dependent de vârsta de debut şi semiologia crizelor şi de substratul morfopatologic, prognostic rezervat având cei la care crizele au debutat în primul an de viaţă.

Cuvinte cheie: copil, sindrom Down, crize epileptice

Full text | PDF

Leave a Reply