SELECT ISSUE

Revista Romana de PEDIATRIE | Volumul LXIII, Nr. 3, An 2014
ISSN 1454-0398  |  e-ISSN 2069-6175
ISSN-L 1454-0398
DOI: 10.37897/RJP

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJP has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

BIOPROTEZA VALVULARA MITRALA DEGENERATA PRECOCE

, , , , and

REZUMAT

Prolapsul de valvă mitrală (PVM) este destul de frecvent întâlnit la copil, fi ind deseori o descoperire întâmplătoare la un copil asimptomatic, dar şi la copii simptomatici, cu boli ale ţesutului conjunctiv. Autorii raportează cazul unei fetiţe de 11 ani, diagnosticată la vârsta de 6 ani cu insufi cienţă mitrală severă prin prolaps de valvă mitrală şi operată la vârsta de 7 ani, când s-a practicat înlocuirea valvei mitrale cu o proteză valvulară biologică. La 4 ani de la protezarea valvulară, fetiţa se prezintă în urgenţă pentru instalarea bruscă a dispneei cu ortopnee, hemoptiziei şi cianozei generalizate. Examenul clinic corelat cu ecocardiografi a au stabilit diagnosticul de edem pulmonar acut şi proteză biologică valvulară degenerată, cu stenoză mitrală severă. Evoluţia a fost favorabilă după înlocuirea în urgenţă a bioprotezei cu o proteză mecanică.

Cuvinte cheie: bioproteză, valvă mitrală, copil

Full text | PDF

Leave a Reply