SELECT ISSUE

Revista Romana de PEDIATRIE | Volumul LXV, Nr. 3, An 2016
ISSN 1454-0398  |  e-ISSN 2069-6175
ISSN-L 1454-0398
DOI: 10.37897/RJP

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJP has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

ASPECTE PRIVIND CONTRACEPTIA SI SANATATEA REPRODUCERII LA ADOLESCENTELE OBEZE

, , , , and

REZUMAT

Sarcinile nedorite reprezintă o problemă serioasă a morbidităţii în anii adolescenţei, utilizarea contraceptivelor fiind un element de prevenţie la această vârstă. Adolescentele obeze tind să folosească mai puţin metode contraceptive decât cele cu o greutate normală, excesul de greutate fiind des folosit ca motiv pentru neutilizarea metodelor contraceptive. Acestea au o probabilitate crescută de a avea sarcini nedorite asociate cu toate riscurile gravidităţii şi naşterii la o vârstă fragedă, având totodată nevoie de metode mai sigure şi eficiente de contracepţie. Scăderea numărului de sarcini la această categorie este o prioritate a sănătăţii publice şi impune detectarea adolescentelor aflate în categoria de risc. Deşi există opinii împotriva contracepţiei din cauza efectelor adverse, Organizaţia Mondială a Sănătăţii promovează ideea că adolescenţii pot utiliza orice metodă de contracepţie datorită avantajului de a preveni sarcinile nedorite, care depăşeşte riscurile utilizării lor.

Cuvinte cheie: adolescenţă, obezitate, sarcină, contracepţie

Full text | PDF

Leave a Reply