SELECT ISSUE

Indexed
![]() | |
![]() |
|
![]() | |
![]() |
|
![]() | |
![]() |
HIGHLIGHTS
Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.
The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.
ROLUL NUTRITIEI IN DEZVOLTAREA CREIERULUI
Ana Simona Drochioi, Dana-Teodora Anton-Paduraru and Oana Teslariu
REZUMAT
Creierul este un organ special care funcţionează armonios numai printr-un aport echilibrat de substanţe biologic active. Expresia „alimente pentru creier“ exprimă rolul important al nutriţiei în formarea şi alimentarea cu energie a creierului. Sunt prezentate succint date cu privire la dezvoltarea creierului, la existenţa şi funcţionalitatea axei microbiom – intestin – creier şi impactul principalilor nutrienţi în aceste procese complexe. Autorii concluzionează că asistenţa nutriţională a gravidei încă de la debutul sarcinii, profilaxia prematurităţii, menajarea precoce a microbiomului intestinal al sugarului prin încurajarea naşterii naturale şi a alăptării sunt condiţii necesare pentru dezvoltarea creierului.
Cuvinte cheie: creier, nutriţie, importanţă.