SELECT ISSUE

Revista Romana de PEDIATRIE | Volumul LXIV, Nr. 2, An 2015
ISSN 1454-0398  |  e-ISSN 2069-6175
ISSN-L 1454-0398
DOI: 10.37897/RJP

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJP has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

ETICA PRESCRIERII OFF-LABEL A MEDICAMENTELOR LA COPII. DILEMA SILDENAFILULUI

, , and

REZUMAT

Prescripţia „off-label“ reprezintă administrarea medicamentelor pe o cale neaprobată, într-o formulare sau doză neaprobată la copii, sau sub intervalul de vârstă indicat pe prospectul aprobat al produsului. Cu toate acestea, tratamentul cu indicaţii off-label este un fenomen larg răspândit în clinicile de pediatrie. Deoarece multe dintre medicamentele prescrise nu au fost testate în mod adecvat la copii, această populaţie de pacienţi rămâne vulnerabilă. Pe de o parte, folosirea indicaţiilor off-label la copii determină o mulţime de controverse, pe de altă parte, fără această posibilitate, unii pacienţi ar putea fi lipsiţi de şansa de a fi trataţi. Lucrarea prezintă amplitudinea fenomenului de prescriere a medicamentelor cu indicaţii off-label la copii, evaluată în studii ştiinţifice din SUA şi Europa. În multitudinea de medicamente prescrise off-label la copii se înscrie şi Sildenafil. Autorii îşi propun prezentarea situaţiei din România cu privire la medicamentul Sildenafil şi utilizarea acestuia în unităţile de cardiologie pediatrică.

Cuvinte cheie: etica, medicamente, copii, prescriere, off-label

Full text | PDF

Leave a Reply