SELECT ISSUE

Revista Romana de PEDIATRIE | Volumul LX, Nr. 2, An 2011
ISSN 1454-0398  |  e-ISSN 2069-6175
ISSN-L 1454-0398
DOI: 10.37897/RJP

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJP has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

CONFIDENTIALITATE VERSUS DREPTUL LA INFORMATIE IN RELATIA PACIENT COPIL – MEDIC – MASS MEDIA

REZUMAT

Articolul de faţă îşi propune să analizeze, din punct de vedere etic, relaţia copilului-pacient în raport cu medicul curant/corpul medical şi mass media. Este vorba de copilul aflat în dificultate privind starea de sănătate fie prin boala de care suferă, fie ca urmare a faptului că a fost victima unor evenimente nefericite, precum accident, tentative de sinucidere, viol etc. Cu atât mai mult cu cât astfel de cazuri, în care sunt implicaţi minori, sunt aproape zilnic mediatizate, adesea chiar cu concursul celor care ar trebui să păstreze primii confidenţialitatea: cadre medicale, cadre didactice, poliţişti. În acest articol voi prezenta sursele şi motivaţia apariţiei în mass media a cazurilor medicale care vizează copii. Concluzie: confidenţialitatea rămâne un principiu de bază, dar care trebuie individualizat de la caz la caz.

Cuvinte cheie: confidenţialitate, drept la informaţie, mass media

Full text | PDF

Leave a Reply