SELECT ISSUE

Indexată BDI | IDB Indexed
![]() | |
![]() |
|
![]() |
HIGHLIGHTS
Publicarea de articole științifice
Stimați cititori, vă reamintim că autorii primi ai articolelor științifice pot acumula 80 de credite EMC în urma publicării. Dacă un articol are mai mulți autori, cele 80 de credite [...]
RJP și SRPed oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]
Tema plagiatului este tot mai mult discutată în ultima vreme. Apariția unor programe performante de căutare și identificare a similitudinilor între texte [...]
ALERGIA ALIMENTARA SI ASTMUL BRONSIC
Claudia Ierima, Alexandru Dimitriu and Augustin Ierimia
REZUMAT
Pe plan mondial, alergia alimentară reprezintă o problemă de sănătate publică de mare actualitate, cu o incidenţă în continuă creştere. Asocierea acesteia cu exacerbările astmului bronşic sunt descrise în tot mai multe studii multicentrice internaţionale. În acest context, prezentul articol evidenţiază rolul alimentelor în simptomatologia tractului respirator şi circumstanţele în care alergia alimentară trebuie luată în considerare la pacienţii cu astm bronşic şi/sau rinită alergică.
Cuvinte cheie: alergie alimentară, astm bronşic, rinită alergică