SELECT ISSUE
Indexed
HIGHLIGHTS
National Awards “Science and Research”
NEW! RJP has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.
Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.
The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.
HEPATITA CRONICA VIRALA LA COPIL – CONSIDERATII TERAPEUTICE
Irina Dijmarescu, Daniela Pacurar and Dumitru Oraseanu
REZUMAT
Hepatita cronică virală reprezintă o problemă de sănătate publică în lume şi în ţara noastră, unde prevalenţa este încă mare. Prezentăm clasele de medicamente utilizate în prezent în tratamentul hepatitei cronice virale B atât în lume, cât şi în România, indicaţiile şi contraindicaţiile, avantajele şi dezavantajele fiecărei clase. Articolul de faţă îşi propune trecerea în revistă a mijloacelor de tratament actuale, însă nu şi a măsurilor profilactice ale hepatitei cronice virale B la copil. În prezent în România Interferonul standard este tratamentul de primă intenţie în hepatita cronică cu virus B la copil. Dintre analogii nucleotidici/nucleozidici, Entecavirul este aprobat pentru copiii cu greutate peste 32,6 kg. Tenofovirul, Adefovirul şi Lamivudina nu sunt aprobate în tratamentul hepatitei cronice cu virus B la copil. Tratamentul eficient al hepatitei cronice virale la copil este important pentru că evoluţia bolii hepatice este cu atât mai lungă cu cât infecţia este mai precoce. Existenţa mai multor opţiuni terapeutice oferă o şansă pacienţilor nonresponsivi la prima linie de tratament.
Cuvinte cheie: hepatită cronică virală B, copil, tratament