SELECT ISSUE

Revista Romana de PEDIATRIE | Volumul LX, Nr. 2, An 2011
ISSN 1454-0398  |  e-ISSN 2069-6175
ISSN-L 1454-0398
DOI: 10.37897/RJP

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJP has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

MANIFESTARI NEUROLOGICE LA COPIII CU AUTISM

, , and

REZUMAT

Autismul este o afecţiune pervazivă de dezvoltare care se poate asocia cu diferite probleme neurologice. Scopul acestui studiu a fost de a evalua incidenţa şi caracteristicile anomaliilor evidenţiate la examenul neurologic, prezenţa crizelor epileptice şi/sau anomaliile EEG la copiii cu autism. În studiu au fost incluşi 34 de copii cu vârste cuprinse între 2 ani şi 5 luni-13 ani, diagnosticaţi cu autism. Protocolul de studiu a inclus: examenul clinic general şi neurologic, QI, evaluarea limbajului, comportamentului, atenţiei, abilităţilor sociale şi a jocului, caracteristicile clinice ale crizelor epileptice, înregistrarea EEG. Examenul neurologic a evidenţiat hipotonie musculară la 19 (55,88%) pacienţi, diminuarea reflexelor osteotendinoase la 21 (61,76%), prezenţa mişcărilor stereotipe la 24 (70,58%) şi anomalii ale mersului la 5 (14,70%) dintre copiii cu autism evaluaţi. Crize epileptice au prezentat 9 copii. Modificările EEG au fost prezente la toţi copiii diagnosticaţi cu autism şi epilepsie, dar şi la cei care nu prezentau clinic episoade critice, fiind reprezentate de anomalii neepileptice în 29,41% din cazuri şi de tip epileptic în 44,12%. Modificările de tonus muscular şi de reflexe, crizele şi descărcările epileptice au fost comune la copiii cu autism. Rezultatele studiului actual demonstrează că evaluarea EEG este importantă la aceşti pacienţi. Abordarea terapeutică a epilepsiei în autism a constat în administrarea de medicamente antiepileptice care, pe lângă controlul crizelor, au influenţat favorabil atât dispoziţia, cât şi comportamentul.

Cuvinte cheie: autism, copil, epilepsie, modificări EEG, anomalii neurologice

Full text | PDF

Leave a Reply